Afbeeldingen

Reseller Gedeelte
Resellerklant opties
Hoe werkt het?

Wat zijn de reseller opties?
Uw krijgt een reseller controle paneel tot uw beschikking waar u nieuwe e-mail boxen kan aanmaken en alle instellingen met betrekking tot de e-mail boxen kunt instellen. U kunt een subdomein aanmaken voor uw eigen bedrijf, bijvoorbeeld: he.uwbedrijf.nl en deze doorlinken naar de beheer van het Hosted Exchange platform. Zo kunnen uw klanten gewoon via uw eigen link en/of site inloggen op het klanten beheer gedeelte van het controle paneel.

Hoe zit het Hosted Exchange 2016 Platform in elkaar?

Hosted Exchange Omgeving

Redundant Netwerk en Private Fiber Ring

Door ons netwerk, redundant en high-end uit te voeren, kunnen onze peerings de benodigde connectiviteit en snelheid overal ter wereld garanderen. Onze internet verbindingen ontstaan in het Nikef en Telecity 5 datacentrum en worden middels private fibers verbonden met ons primaire en secondaire datacentrum (zie de groene lijn in de onderstaande afbeelding). De internet verbindingen worden via oostelijk en westelijk Amsterdam naar onze datacentra geleverd. Daarnaast kan het internet verkeer ook lopen via ons private fiber ring (zie de zwarte lijn in de onderstaande afbeelding). De verbinding naar onze fallback datacentrum verloopt middels een SSL VPN verbinding.

Ondersteuning van uw marketing campagnes
Wij stellen promotiemateriaal in de vorm van afbeeldingen, logo's, handleidingen en teksten ter beschikking. Op deze manier hopen wij het voor partners makkelijker te maken om deze sterk en snel groeiende Hosted Exchange dienst aan uw klanten te kunnen aanbieden.
De ter beschikking gestelde teksten en afbeeldingen sluiten aan op het White-Label Hosted Exchange concept wat wordt aangeboden.

Wij kunnen het u makkelijk maken
Wij kunnen u assisteren bestaande data te migreren naar het Hosted Exchange Platform, dit maakt het makkelijk voor uw klanten vrijwel naadloos over te stappen naar Hosted Exchange.

Hoe zit exchange in elkaar?
Opbouw van het Exchange 2016 Platform
Het Hosted Exchange 2016 platform is geheel opgebouwd op een VMware vSphere High Availability Cloud Hosting omgeving, daarnaast zijn alle Exchange Rollen uitgevoerd in DAG (Database Availability Group). DAG is een High Availability fail-over variant van Microsoft Exchange zelf. Ons Hosted Exchange 2016 platform is geheel dubbel redundant uitgevoerd. Het is daarom mogelijk om een uptime van 99,95% te garanderen.
Gezamenlijke opslag
Wij bieden de mogelijkheid voor resellers om gezamenlijk opslag te gebruiken. Wat dit inhoud is dat voor elke e-mailbox in de reseller account er 10 GB aan opslag ruimte aan het totaal wordt toegevoegd, dit is ongeacht het aantal domeinen dat er in gebruik is. Ter illustratie 40 e-mailboxen geeft recht op een gezamenlijke opslag van 400 GB, mocht de 400 GB dan worden overschreden blijft de e-mail gewoon binnenkomen (soft limit) en wordt er een additie op de factuur gezet.
Antispam, Antivirus en Firewalling
Voor antispam en antivirus doeleinden maken wij gebruik van een actieve/passieve opstelling van Sophos UTM (Unified Thread Management).
Geen Bandbreedte
Om de Hosted Exchange dienst nog makkelijker en toegangkelijker te maken, is er voor gekozen om geen bandbreedte metingen op de exchange boxen uit te voeren.
Back-ups
Er worden elke 12 uur incremental back-ups gemaakt van de mailbox stores (waar alle mailboxen in worden bewaard), de back-ups worden voor een periode van 5 dagen bewaard. Als een klant een e-mail of ander soortig item (soft)verwijderd, dus in de prullenbak gooit en deze leegt dan gaan deze items niet verloren maar worden nog 30 dagen lang bewaard. Deze items zijn onder andere in Outlook terug te vinden.
White-Label "Hosted Exchange 2016 op een onherleidbare domeinnaam."
Hosted Exchange 2016 voor resellers is geheel white-label. Het controle paneel, de knowlegdebase, de outlook web access (OWA) en de autodiscover (om Outlook, Apple Mail, Entourage of mobiel automatisch in te stellen, met de Exchange 2016 settings) is white-label. U kunt ook uw eigen domeinnaam gebruiken voor de outlook web access (OWA), hier zijn kosten aan verbonden, voor meer details hierover kunt u contact met ons opnemen.
Uitgebreide Hosted Exchange knowlegdebase
Wij hebben een uitgebreide knowlegdebase aangemaakt, waar allerlei artikelen te vinden zijn over het configureren van Outlook, Entourage, Apple Mail, Mobile Telefoons, PDA's, DNS, de functies van het controle paneel, etc. Hier is alles terug te vinden over de werking van Exchange, dit maakt het voor uw klanten nog veel makkelijker om de Hosted Exchange dienst zelf te beheren!
Facturatie & Rapportages
De eerste dag van de nieuwe maand wordt er een factuur gegeneerd voor de maand ervoor, op de factuur treft u de gebruikte e-mailboxen, de afgenomen Outlook PC/MAC licenties en de extra opslagruimte. Uiteraard treft u alleen de items welke u heeft gebruikt. De factuur wordt per e-mail aan u verzonden en wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.
Los van de factuur ontvangt u ook een e-mail met een uitgebreid gebruikers rapport, met in de bijlage een CSV rapport, welke te gebruiken is om in te lezen in uw eigen facturatie software. Tevens zijn de rapportages natuurlijk terug te vinden in ons klanten portaal.

Functionaliteiten van het Controle Paneel
Aanmaken van uw klanten
Het is mogelijk uw klanten aan te maken in het controle paneel, zo blijft het overzichtelijk welke domeinen en e-mailboxen uw klant in gebruik heeft.
Het uitgeven van rechten aan klanten
Het is mogelijk uw klant in te laten loggen in het controle paneel om hun eigen e-mail functionaliteiten te laten beheren. De klant logt dan in en treft de bedrijfsnaam van de reseller en ziet een beperkte controle paneel klanten omgeving. Het is mogelijk uw klant de rechten te geven om wel of geen e-mail domeinen te kunnen aanmaken, buiten het normaal kunnen beheren van de e-mail functionaliteiten.
Het aanmaken van vooringestelde "e-mail pakketten" en quota's
U kunt zo geheten "e-mail pakketten" aanmaken en deze toekennen aan een klant, hierin is bijvoorbeeld in te stellen hoeveel e-mailboxen, e-maildomein, distributielijsten, Public Folders, Mobiele Telefoons, etc mag gebruiken. Daarnaast zijn er ook quota's voor e-mail domeinen in te stellen, dus hoeveel opslag een klant met al zijn e-mailboxen binnen hun e-maildomein mag gebruiken, uiteraard is de optie te kiezen voor unlimited opslag ruimte ook mogelijk.
Beheren van alle Hosted Exchange functionaliteiten
U heeft uiteraard volledige controle over alle functionaliteiten en kunt er dus voor kiezen aan welke klanten u wel en geen login gegevens voor het controle paneel verstrekt.

Exchange 2016 Functionaliteiten
E-maildomeinen
U kunt natuurlijk zelf e-maildomeinen toevoegen en beheren, tevens kunt u extra e-maildomeinen (alias domeinen) per klant toevoegen, vaak hebben gebruikers naast bijvoorbeeld een .nl domein ook een .com waar e-mails op ontvangen worden. Door het alias e-maildomein aan de klant toe te voegen komt de optie bij de e-maibox beschikbaar om hier ook alias e-mailadressen voor toe te voegen.
E-mailboxen
Er zijn vele instellingen die per e-mailbox kunnen worden ingesteld, hier kan worden gedacht aan: contact gegevens, displayname (wat de ontvanger als naam ziet), de te gebruiken protocollen (IMAP, OWA, MAPI, Active Sync), e-mailbox formaat, het verzend en ontvang limiet, waarschuwings berichten bij het bijna vol zijn van de e-mailbox, het primaire e-mailadres, aliassen, versturen namens een andere gebruiker, wachtwoord aanpassen, lidmaatschap op distributie lijsten, doorsturen van e-mail naar andere gebruikers in hetzelfde domein, rechten over de mailbox aan andere gebruikers geven, etc.
Shared mailboxen
Het is mogelijk binnen organisaties gebruik te maken van shared mailboxen, deze mailboxen kunnen e-mail ontvangen en versturen (alleen door de aangegeven eigen gebruikers) en zijn derhalve alleen beschikbaar via OWA of Outlook van deze gebruikers.
Resource mailboxen
Resource Mailboxen zijn room mailboxen (vergaderkamers) en equipement mailboxen (bijvoorbeeld projectors), die u middels OWA of Outlook kan "boeken" om een vergadering te beleggen. Op deze manier kunt u voorkomen dat vergaderruimtes of overige apparatuur op dezelfde tijd word belegd.
Distrubutielijsten
Het aanmaken van distributielijsten is een druk op de knop, hier zijn ook weer een legie aan mogelijkheden voor, namelijk: het toekenen van gebruikers aan de distributie lijst, het niet weergeven in de global address list(GAL), het kunnen accepteren van alleen interne of alleen externe e-mails (van buitenaf), het aanpassen van het primaire e-mail adres, aliassen toevoegen, namens een andere gebruiker e-mails versturen, etc.
Public Folders
Er kan ook gebruikt gemaak worden van public folders. Wij ondersteunen verschillende soorten public folders (mail ontvangende, agenda's, contacten en taken). De opties bij de public folders beperken zich tot het kunnen uitdelen van rechten voor de verschillende gebruikers, alle andere opties