Hoe werkt Hosted Exchange als Reseller?

Wat zijn de reseller mogelijkheden? Machsol Logo

U krijgt een reseller controle paneel tot uw beschikking van Machsol waar u nieuwe e-mail boxen kan aanmaken en alle instellingen met betrekking tot de e-mail boxen en overige Hosted Exchange onderdelen kunt instellen. U kunt ervoor kiezen uw klanten toegang geven tot het controle paneel zodat deze gemakkelijk alle Hosted Exchange diensten zelf kunnen beheren.

Hoe zit het Hosted Exchange 2016 Platform in elkaar?

Het Hosted Exchange platfrom is geheel Datacentrum Redundant in wordt actief gefaciliteerd vanuit beide datacentra. Dit houdt simpel weg in dat bij het uitvallen van een van onze datacentra, de Hosted Exchange dient binnen 5 minuten automatische in het andere datacentrum verder draait. Dit geldt natuurlijk op alle niveaus van onze infrastructuur. Hierdoor garanderen wij een uptime van 99,95% op de Infrastructuur en op Exchange niveau. Hieronder een grafische weergave van onze infrastructuur.

Redundant Netwerk en Private Fiber Ring

Door ons netwerk, redundant en high-end uit te voeren, kunnen onze peerings de benodigde connectiviteit en snelheid overal ter wereld garanderen. Onze internet verbindingen ontstaan in het Nikef en Telecity 5 datacentrum en worden middels private fibers verbonden met ons primaire en secondaire datacentrum (zie de groene lijn in de bovenstaande afbeelding). De internet verbindingen worden via oostelijk en westelijk Amsterdam naar onze datacentra geleverd. Daarnaast kan het internet verkeer ook lopen via ons private fiber ring (zie de zwarte lijn in de onderstaande afbeelding). De verbinding naar onze fallback datacentrum verloopt middels een SSL VPN verbinding.

Ondersteuning van uw marketing campagnes

Wij stellen promotiemateriaal in de vorm van afbeeldingen, logo’s, handleidingen en teksten ter beschikking. Op deze manier hopen wij het voor partners makkelijker te maken om deze sterk en snel groeiende Hosted Exchange dienst aan uw klanten te kunnen aanbieden.
De ter beschikking gestelde teksten en afbeeldingen sluiten aan op het White-Label Hosted Exchange concept wat wordt aangeboden.

Wij kunnen u (vaak kosteloos) assisteren bestaande data te migreren naar het Hosted Exchange Platform, dit maakt het makkelijk voor uw klanten vrijwel naadloos over te stappen naar Hosted Exchange.

Waar bestaat Hosted Exchange uit?

Gezamenlijke opslag

Wij bieden de mogelijkheid voor resellers om gezamenlijk opslag te gebruiken. Wat dit inhoud is dat voor elke e-mailbox in de reseller account er 10 GB aan opslag ruimte aan het totaal wordt toegevoegd, dit is ongeacht het aantal domeinen dat er in gebruik is. Ter illustratie 40 e-mailboxen geeft recht op een gezamenlijke opslag van 400 GB, mocht de 400 GB dan worden overschreden blijft de e-mail gewoon binnenkomen (soft limit) en wordt er een additie op de volgende factuur geplaatst.

Antispam, Antivirus en Firewalling

Voor antispam en antivirus doeleinden maken wij gebruik van een actieve/passieve opstelling van dedicated Sophos UTM (Unified Thread Management).

Geen Bandbreedte

Om de Hosted Exchange dienst nog makkelijker en toegankelijker te maken, is er voor gekozen om geen bandbreedte metingen op de exchange boxen uit te voeren.

Back-ups

Er worden elke 24 uur incremental back-ups gemaakt van de mailbox stores (waar alle mailboxen in worden bewaard), de back-ups worden voor een periode van tussen de 3 en 5 dagen bewaard. Als een klant een e-mail of ander exchange item (soft)verwijderd, dus in de prullenbak gooit en deze leegt dan gaan deze items niet verloren maar worden nog 30 dagen lang bewaard. Deze items zijn onder andere in Outlook en OWA terug te vinden.

White-Label “Hosted Exchange 2016 op een onherleidbare domeinnaam.”

Hosted Exchange 2016 voor resellers is geheel white-label. Het controle paneel, de knowlegdebase, de Outlook Web App (OWA) en de autodiscover (om Outlook, Apple Mail of Smartdevices automatisch in te stellen, met de Exchange 2016 settings) is white-label. U kunt ook uw eigen domeinnaam gebruiken voor de Outlook Web App (OWA), hier zijn kosten aan verbonden, voor meer details hierover kunt u contact met ons opnemen.

Uitgebreide Hosted Exchange knowlegdebase

Wij hebben een uitgebreide knowlegdebase gecreëerd, waar allerlei artikelen te vinden zijn over het configureren van Outlook, Apple Mail, Smartphones, Pads, DNS en de functies van het controle paneel. De knowlegdebase is opgezet in “Jip en Janneke stijl”, met veel afbeeldingen en makkelijk stappen. Dit maakt het voor uw klanten nog veel makkelijker om de Hosted Exchange dienst zelf te beheren!

Facturatie & Rapportages

De eerste dag van de nieuwe maand wordt er een factuur gegeneerd voor de maand ervoor, op de factuur treft u de gebruikte e-mailboxen, de afgenomen Outlook PC/MAC licenties en de extra opslagruimte. Uiteraard treft u alleen de Hosted Exchange onderdelen welke u in gebruik heeft. De factuur wordt per e-mail aan u verzonden en wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Los van de factuur ontvangt u ook een e-mail met een uitgebreid gebruikers rapport, met in de bijlage een CSV rapport, welke te gebruiken is om in te lezen in uw eigen facturatie software.


Functionaliteiten van het Controle Paneel

Aanmaken van uw klanten

Het is mogelijk uw klanten aan te maken in het controle paneel, zo blijft het overzichtelijk welke domeinen en e-mailboxen uw klant in gebruik heeft. Uw klanten kunnen door middel van een CSV in bulk aangemaakt worden. Ook wijzigingen kunnen in bulk worden doorgevoerd.

Het uitgeven van rechten aan klanten

Het is mogelijk uw klant in te laten loggen in het controle paneel om hun eigen e-mail functionaliteiten te laten beheren. De klant logt dan in en treft de bedrijfsnaam van de reseller en ziet een beperkte controle paneel klanten omgeving.

Het aanmaken van voor ingestelde “e-mail pakketten” en quota’s

U kunt zo geheten “e-mail pakketten” aanmaken en deze toekennen aan een klant. Hierin is bijvoorbeeld in te stellen hoeveel e-mailboxen, e-maildomein, etc mogen worden aangemaakt. Daarnaast zijn er ook quota’s voor mailboxen in te stellen, uiteraard is de optie te kiezen voor unlimited opslag ruimte ook mogelijk.

Beheren van alle Hosted Exchange functionaliteiten

U heeft uiteraard volledige controle over alle functionaliteiten en kunt er dus voor kiezen aan welke klanten u wel en geen login gegevens voor het controle paneel verstrekt.


Exchange 2016 Functionaliteiten

E-maildomeinen

kunt natuurlijk zelf e-maildomeinen toevoegen en beheren, tevens kunt u extra e-maildomeinen (alias domeinen) per klant toevoegen, vaak hebben gebruikers naast bijvoorbeeld een .nl domein ook een .com waar e-mails op ontvangen worden. Door het alias e-maildomein aan de klant toe te voegen komt de optie bij de e-maibox beschikbaar om hier ook alias e-mailadressen voor toe te voegen.

E-mailboxen

Er zijn vele instellingen die per e-mailbox kunnen worden ingesteld, hier kan worden gedacht aan: contact gegevens, displayname (wat de ontvanger als naam ziet), de te gebruiken protocollen (IMAP, OWA, MAPI, Active Sync), e-mailbox formaat, het verzend en ontvang limiet, waarschuwingsberichten bij het bijna vol zijn van de e-mailbox, het primaire e-mailadres, aliassen, versturen namens een andere gebruiker, wachtwoord aanpassen, lidmaatschap op distributie lijsten, doorsturen van e-mail naar andere gebruikers in hetzelfde domein, rechten over de mailbox aan andere gebruikers geven, etc.

Shared en Resource mailboxen

Het is mogelijk binnen organisaties gebruik te maken van shared mailboxen, deze mailboxen kunnen e-mail ontvangen en versturen (alleen door de aangegeven eigen gebruikers) en zijn derhalve alleen beschikbaar via OWA of Outlook van deze gebruikers.

Resource Mailboxen zijn room mailboxen (vergaderkamers) en equipement mailboxen (bijvoorbeeld projectors), die u middels OWA of Outlook kan “boeken” om een vergadering te beleggen. Op deze manier kunt u voorkomen dat vergaderruimtes of overige apparatuur op dezelfde tijd word belegd.

Distributielijsten

Het aanmaken van distributielijsten is een druk op de knop, hier zijn ook weer een legio aan mogelijkheden voor, namelijk: het toekennen van gebruikers aan de distributie lijst, het niet weergeven in de global address list(GAL), het kunnen accepteren van alleen interne of alleen externe e-mails (van buitenaf), het aanpassen van het primaire e-mail adres, aliassen toevoegen, namens een andere gebruiker e-mails versturen, etc.

Public Folders

Er kan ook gebruikt gemaakt worden van public folders. Wij ondersteunen verschillende soorten public folders (mail ontvangende, agenda’s, contacten en taken). De root Public Folder wordt dient door ons team te worden aangemaakt, waarna de klant in Outlook de Public Folder omgeving kan inrichten.